Poslanici NSRS o Zakonu o policiji

Politika

U Narodnoj skupštini Republike Srpske data je pauza do 11.30 časova na zahtjev šefa Kluba poslanika SDS-a Miladina Stanića, koji traži da se poslanicima dostave konkretne informacije o promjenama u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

 

Stanić je rekao da poslanici moraju na vrijeme biti obaviješteni o izmjenama pomenutog zakona, nakon što je MUP Srpske juče najavio da će za sada odustati od formiranja rezervnog sastava policije, kao i da će Jedinica za podršku promijeniti naziv u žandarmerija.

 

“Tražimo da nam se dostavi dokumentacija o izmjenama u vezi sa sljedećom tačkom ili da se ona skine sa dnevnog reda”, rekao je Stanić.

 

I poslanik PDP-a Draško Stanivuković je, tokom poslaničke rasprave o Prijedlogu zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u Republici Srpskoj, negodovao što poslanici nisu na vrijeme obaviješteni o promjenama koje je najavio MUP Srpske.

 

Iz MUP-a je juče najavljeno da će, s obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske povući članove koji se odnose na rezervni sastav policije.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *