Kreće Dodikov napad na Bijeljinu

Politika

Pohod u osvajanje Bijeljine, koji je Dodik odavno najavio, kreće sutra iz Banjaluke.

 

Raniji plan Milorada Dodika, lidera SNSD-a, da će “napasti” Bijeljinu počinje da se realizuje zahvaljujući veleizdaji sadašnjeg gradončelnika Mića Mićića, koji je mandat dobio na krilima SDS-a.

 

Mićić je sa Dodikom tajno šurovao, potpisujući pakt o zajedničkom djelovanju za lokalne izbore u Bijeljini čime je kompromitovao i sebe i stranku čiji je bio funkcioner.

 

Još prošle godine Dodik u više navrata je najavio da će doći do prekompozicije vlasti u Bijeljini koju drži SDS i da je to dogovorio sa ključnim ljudima te stranke i grada.

 

U te njegove tvrdnje rijetki su povjerovali tada, a da se to i ostvari veliki doprinos je dao Mičo Mićić, koji priželjkuje još jedan mandat na čelu drugog po veličini grada u Republici Srpskoj.

 

Taj pohod u osvajanje Bijeljine, kreće sutra iz Banjaluke, kada će Mićić biti kod Dodika i kada će se u prostorijama Izvršnog komiteta SNSD-a održati ceremonija potpisivanja koalicionog sporazuma SNSD-a i Mićićeve novoformirane stranke.

 

Pored Dodika svečanom potpisivanju, ali i, kako je najavljeno, kandidaturi Mićića za gradonačelnika Bijeljine biće i drugi funkcioneri iz SNSD, koji obavljaju najviše funkcije u Republici Srpskoj, predsjednica i premijer Željka Cvijanović i Radovan Višković.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *