SDS neće glasati za nova zaduženja Srpske

Politika

Stanić je pojasnio da podržava finansijske mjere vlasti, pa i zaduženja da bi se sanirale posljedice virusa korona u privredi i slično, ali ne neodgovoran način na koji će se, kako tvrdi, trošiti novčana sredstva.Poslanici SDS-a, kako je rekao, neće glasati za nova zaduženja RS.

 

Šef Кluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je u Narodnoj skupštini da je zaduženje Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina u kreditnom smislu vrlo povoljno, ali da poslanici ove stranke neće učestvovati u današnjem glasanju.

 

Stanić je pojasnio da podržava finansijske mjere vlasti, pa i zaduženja da bi se sanirale posljedice virusa korona u privredi i slično, ali ne neodgovoran način na koji će se, kako tvrdi, trošiti novčana sredstva.

 

On je naveo da je to jedan od razloga zbog kojih neće učestvovati u današnjem glasanju, kao i odbijanje da se formira skupštinska komisija u vezi sa javnim nabavkama za vrijeme vanrednog stanja.

 

Tokom poslaničke rasprave o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno Finansiranje projekata registracije nekretnina /9048-BA/ Stanić je rekao da javna preduzeća u Srpskoj moraju biti profitabilnija, posebno “Šume Srpske”.

 

On je istakao da je aktuelna kriza pokazala da su Republici potrebne Robne rezerve.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *