Muškarac iz Bjelovara zlostavljao kćerku i njene slike slao drugim pedofilima

Region

U Bjelovaru je uhapšen otac pedofil (43) koji je seksualno zlostavljao svoju kćerku te njene gole fotografije putem Fejsbuka slao drugim pedofilima.

 

Mediji javljaju da je riječ o profesoru jedne srednje škole, koji se tereti za čak 12 krivičnih djela na štetu vlastite kćerke, a radi se o spolnom zlostavljanju i iskorištavanju djeteta.

 

Optužen je i za spolnu zloupotrebu djeteta mlađeg od petnaest godina, tri teška krivična djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te šest krivičnih djela iskorištavanje djece za pornografiju, javlja Bjelovar.live.

 

On je na svoj mobitel primio i spremio fotografiju te četiri videosnimka s djevojčicama koje sudjeluju u seksualnim odnosima. Te je snimke putem Facebooka proslijedio još petorici muškaraca, navodi se u optužnici u kojoj se dodaje i da je vlastitu maloljetnu kćerku snimao golu, a i te fotografije je prosljeđivao dalje.

 

Optužen je i za seksualno zlostavljanje vlastite kćerke.

 

Nakon hapšenja, predator je u istražnom zatvoru u Bjelovaru, a Bjelovar.live saznaje da postoji opasnost da bi, puštanjem na slobodu, mogao ponoviti krivično djelo pa mu je istražni zatvor produžen.

 

U optužnici se predlaže i izricanje sigurnosne mjere zabrane obavljanja njegove djelatnosti, a ako to sud prihvati, moguće je da mu se i doživotno zabrani rad u školi.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *