Kisić Tepavčević najavila otvaranje aerodroma

Region

Zamenica direktora Batuta Darija Kisić Tepavčević rekla je da će za ulazak u Srbiju biti potreban negativan rezultat testa na korona virus ne stariji od 72 sata.

 

Ona je za televiziju Prva rekla da razmak od dva metra, korišćenje maski u zatvorenom prostoru i razgovor ne duži od 15 minuta bez maske mjere koje je preporučila i Svjetska zdravstvena organizacija.

 

– Nalaz koji će potvrditi da niko nije zaražen virusom je neophodan. Sve zavisi kakve će zahtjeve imati svaka zemlja. Kada su u pitanju naši kriterijumi, trenutno je preporuka struke da svi koji ulaze u Srbiju moraju da imaju rezultate PCR testa na korona virus, ne stariji od 72 sata – napomenula je ona.

 

Kisić Tepavčević je rekla da se aerodrom “Nikola Tesla” otvara 18. maja i da bi bilo dobro da tada bude moguće i komercijalno, odnosno privatno testiranje na korona virus.

 

– Mjere će se korigovati i mijenjati u zavisnosti od epidemiološke situacije kod nas i u regionu. Postojaće koncenzus na nivou Evropske unije, pa ćemo mi u skladu sa njima kreiratu svoje kriterijume – pojasnila je Kisić Tepavčević.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *