Mikejev: Porasla potražnja za borbenim helikopterima

Svijet

U svijetu je porasla potražnja teškog naoružanja za helikoptere, izjavio je generalni izvršni direktor ruske kompanije za izvoz oružja “Rosoboroneksport” Aleksandar Mikejev.

 

On je rekao da postoji globalni trend porasta potražnje teškog naoružanja na svjetskom tržištu tehnologija za helikoptere.

 

“Kompanija je na vrijeme procijenila parametre porasta potražnje i sada svojim mušterijama nudi ‘Ka-52’ i ‘Mi-28NE’, najnaprednije uzorke testirane u uslovima borbe”, istakao je Mikejev.

 

Mikejev kaže da postoji pozitivan rast u segmentu višenamjenskih helikoptera, u kojem Rusija predstavlja modele “ansat” i “Ka-226T”, javio je TAŠ.

 

“Rosoboroneksport” očekuje porast interesovanja za ruske vojne helikoptere nakon 12. međunarodne izložbe “Heli Rusija-2019”, koja je danas otvorena u Moskvi.

 

Rusija će ponuditi stranim mušterijama razne helikoptere za obavljanje zadataka u različitim uslovima, uključujući borbenotransportne, vojnotransportne i transportne helikoptere “Mi-35P”, “Mi-35M”, “Mi-17V-5”, “Mi-171Sh” i “Mi-26T2”, koji imaju stabilnu popularnost na tržištu.

 

U izložbi “Heli Rusija-2019”, pored Rusije, učestvuju Bjelorusija, Velika Britanija, NJemačka, Italija, SAD i Francuska.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *