Stanivuković: Izložen sam političkom progonu

Aktuelno

Draško Stanivuković, narodni poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske izjavio je danas da banjalučko Okružno javno tužilaštvo nema nijedan dokaz protiv njega, a svoje hapšenje je okarakterisao kao politički progon.

Stanivuković je kategorično negirao ono što mu nadležno tužilaštvo stavlja na teret, a to je ugrožavanje javnog reda i mira na protestima održanim proteklih dana, kao i ugrožavanje sigurnosti patologa Željka Karana.
Naglasio je i to da se nigdje u optužnici ne spominje Radio-televizija Republike Srpske, državni udar i upad u javne institucije dodavši:

“Taj događaj je bio miran. Ovaj cjelokupan opis događaja ne ističe gdje sam bio. Ja sam bio u sredini ili u posljednjem dijelu kolone. Nisam se isticao, nisam nosio megafon, nisam se obraćao. U prekršajnom nalogu piše da sam glasno govorio. Ne znam da li je to neko mjerio decibele koliko sam glasno govorio. Govorio sam ‘Pravda za Davida’. Valjda su to bile kobne riječi. Govore da sam ometao službena lica. Niti jednom policajcu nisam prišao u protekla dva ili tri dana. Nemaju dokaz gdje sam bio”.

Stanivuković je porekao da su oštećena službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova i da je oštećena oprema potrebna za održavanje novogodišnjeg koncerta Harisa Džinovića.

Prema njegovim riječima, otkazivanje javnog dočeka Nove godine u Banjaluci je dokaz da je to namjerno urađeno i da niko nikad ne bi ugrozio djecu.

Podsjetio je da u istrazi slučaja Dragičević nije uhapšena niti jedna osoba, a da je tokom protesta uhapšeno 20 osoba.

“Govorimo o klasičnom progonu. Ja sam zaista pošten mladić. Nemam niti jedno krivično djelo. Hapšen sam u posljednjih tri dana. Najavili su milionske tužbe protiv organizatora protesta, a Grad nije tužio one koji duguju milione”.

Za njega je riječ o montiranom procesu i “politički progon kojim se želi srušiti lik i djelo jednog omladinca”.

Podsjećamo, Stanivuković je osumnjičen za krivično djelo izazivanja nereda. U saopštenju tužilaštva ne pominje se optužba za “državni udar”.

Stanivuković je pušten da se brani sa slobode, jer nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje mjere pritvora, stoji u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Istinito

Tagged

1 thought on “Stanivuković: Izložen sam političkom progonu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *