NA POTEZU PREMIJER VIŠKOVIĆ
Poslanici SP ostaju pri zahtjevu za Đokićevu smjenu

Aktuelno

Zahtjev za smjenu ministra energetike i rudarstva u Vladi RS Petra Đokića upućen je premijeru Radovanu Viškoviću, a poslanici Socijalističke partije su jedinstveni u stavu da Đokić zaslužuje smjenu

 

Narodni poslanici Risto Marić i Andrea Dorić potvrdili su da nikakva dešavanja u partiji ne utiču na odluku Kluba poslanika da od premijera traže smjenu Đokića, za šta postoji i više nego dovoljno razloga i argumenata, navode iz Kluba poslanika Socijalističke partije.

 

– Iza zahtjeva za smjenu ministra Petra Đokića poslanici SP stoje jedinstveno. Od premijera Radovana Viškovića očekujemo naredne korake i uvjereni smo da će Vlada Republike Srpske povući najbolje moguće poteze da zaštititi interese Republike Srpske, ali i da utvrdi odgovornost ministra – kaže narodni poslanik Risto Marić.

 

Andrea Dorić ističe da su poslanici očekivali da će Petar Đokić staviti svoje interese iznad svih drugih, ali da nisu očekivali da će u ovoliko mjeri pokazati strah i paniku od gubljena funkcija.

 

– Odluku da tražimo smjenu ministra Đokića nismo donijeli bez razloga i naravno da ostajemo jedinstveni. Danas je ministar Đokić u ulozi predsjednika partije napadao i vrijeđao narodne poslanike iako nismo bili ni prisutni na sjednici, što dovoljno govori o strahu od gubljenja pozicija. Nastavljamo dalje, složno i jedinstveno – ističe Dorićeva.

 

Pet od sedam poslanika Socijalističke partije u Narodnoj skupštini RS potpisali su zahtjev za smjenu Petra Đokića sa funkcije ministra energetike i rudarstva, koji je u četvrtak upućen predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću.

 

 

U zahtjevu za Đokićevu smjenu poslanici navode da je on “nizom svojih postupaka narušio ugled Ministarstva na čijem je čelu i Vlade Republike Srpske” te da je time “nanio štetu Sociojalističkoj partiji i vladajućoj koaliciji u cjelini”, kao i da ne zastupa interese građana i njihovih izabranih predstavnika.

 

– Kako bi spriječili nastavak ovakvih ili sličnih postupaka imenovanog, tražimo da neodložno sa pozicije ministra energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske smijenite gospodina Petra Đokića – navodi se u zahtjevu poslanika SP.

 

Premijer Radovani Višković još se nije oglasio povodom zahtjeva Kluba poslanika Socijalističke partije za smjenu Petra Đokića sa funkcije ministra.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *