Đokić progovorio u ime SNSD-a

Aktuelno

Ministar rudarstva i energetike RS i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, čiju smjenu traže narodni poslanici njegove partije kao i veći dio članstva, naljutio je i koalicione partnere spinovima i tvrdnjama koje plasira u javnost poslednjih dana.

 

Od izvora bliskih vladajućoj koaliciji saznajemo da je Đokić pretjerao kada je preko najbližih saradnika u pojedine medije plasirao lažne informacije vezane za jučerašnje zasjedanje Izvršnog komiteta SNSD-a o podršci njemu kao ministru i uskraćivanju podrške poslanicima SP koji traže njegovu smjenu.

 

U tekstu koji iz Đokićevog kabineta poslat pojedinim medijima, stoji čitav izvještaj sa zasjedanja Izvršnog komiteta SNSD, koji mu je navodno dao veliku podršku, a kako kažu naši sagovornici, mnoge je razljutio ovaj potez Đokića, koji na najprizemniji način uvlači koalicione partnere u unutarpartijski problem.

 

Nevolja za prvog Socijalistu je još veća ako se zna da je problem sa SP zaista spominjan u SNSD-u, ali nikako u kontekstu koji Đokić želi da prikaže.

 

Tema razgovora bile su brojne afere Petra Đokića koje se ne mogu tolerisati, stav drugih ministara da ne žele da nose Đokićevo blato i stav da vlada ne može preuzeti kolektivnu odgovornost zbog postupaka pojedinca.

 

Izvori dobro upućeni u dešavanja u SP kažu da Petar Đokić pokušava da odigra na sve karte kako bi zadržao ministarsku poziciju, a prema poslednjim informacijama, već je poslao signale da je spreman da prepusti partiju Maksimu Skoki ili Goranu Selaku u zamjenu za garancije da će ostati na mjestu ministra rudarstva i energetike do penzije, jer navodno “ima da završi započete projekte”.

 

Istinito

Tagged

1 thought on “Đokić progovorio u ime SNSD-a

  1. Klasična organizovana krimogena grupa…neodrzivo da eksponirani kriminalac dalje bude u funkciji kriminalne grupe oko SNSD-a….odricu se ga da bi krimogena grupa dalje sa manje otpora funkcinisala…kao do sada nisu znali i nisu ga drzali u saci…jadan narod

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *