U RS još 19 zaraženih virusom korona

Aktuelno

U Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 617 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 19 osoba u RS.

 

“Riječ je o tri žene i 16 muškaraca. Jedna žena je srednje životne dobi, dok su dvije starije životne dobi. Tri muškarca su mlađe životne dobi, devet srednje i četiri starije životne dobi”, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

 

Kako se dodaje u saopštenju, prema mjestu prebivališta, po četiri osobe su iz Modriče, Mrkonjić Grada, Teslića i Banjaluke, i po jedna osoba je iz Gacka, Prijedora i Bijeljine.

 

“Petnaest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Tri osobe su hospitalizovane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama”, navedeno je u saopštenju.

 

Kako se navodi, do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.339 slučajeva virusa korona, a ukupno je preminulo 100 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

 

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 715 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 23.513 osoba.

 

“U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječe 64 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovana su 22 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji dva pacijenata”, stoji u saopštenju resornog ministarstva.

 

Kako se dodaje, kod dva pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a jedan pacijent je na neinvazivnom modu mehaničke ventilacije.

 

Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 12 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 25 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

 

U Bolnici “Sveti Apostol Luka” u Doboju zbrinuto je 49 pacijenata sa COVID 19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje 12 pacijenata, u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru je 19 pacijenata, u Univerzitetskoj bolnici u Foči su dva pacijenta, i u Bolnici u Gradišci je pet pacijenata.

 

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome COVID-a 19, u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci nalazi se 126 osoba, 22 osobe su u Studentskom domu u Trebinju, dvije osobe su u Domu učenika u Bijeljini i 30 osoba je u Domu učenika u Doboju.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.418 osoba, a nadzor je završen kod 29.583 osobe.

 

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *