DOBOJSKI DŽO BAJDEN
Ko je Cvijan Filipović, kandidat opozicije za gradonačelnika Doboja

Aktuelno

Ponovljene lokalne izbore u Doboju, koji će biti održani u nedjelju 21. februara, karakteriše pojava zajedničkog kandidata opozicije za gradonačelnika, kojeg zbog životnog i profesionalnog iskustva porede sa novim predsjednikom SAD – Džo Bajdenom.

 

Cvijan Filipović (1952.), diplomirani inženjer mašinstva, svoj radni vijek započeo je u željeznicama, gdje je u početku radio kao pregledač kola, a na kraju završio na visokim rukovodećim pozicijama u Željeznicama Republike Srpske.

 

– Kao student Više željezničke škole u Beogradu radio sam u tadašnjem ŽTP Sarajevo u Doboju i tada sam obaljao poslove u skladu sa višom stručnom spremom. Volio sam svoj posao, mada nije bilo lako istovremeno raditi i studirati u ono vrijeme. Kasnije sam, po završetku Sveučilišta u Zagrebu napredovao, te stigao do rukovodećih mjesta u željeznicama. Nastavio sam magistarski rad na Univerzitetu u Novom Sadu. Jedno vrijeme obavljao sam i funkcije direktora javnih preduzeća Progres i Teritorijalne vatrogasne jedinice u Doboju.

 

Zbog godina i iskustva, porede ga sa Bajdenom

 

Filipović je pokazao i interesovanje za inovatorstvo, a za svoj doprinos bio je i nagrađivan više puta.

 

– Osvojio sam prvo mjesto na Prvomajskom konkursu stvaralaštva i inovatorstva 1975. godine, a patent je ovjeren u Saveznom zavodu za patente Beograd. Radilo se o instrumentu za mjerenje tovara i tovarnih profila na željezničkim vozilima.

 

Član je SDS-a od njenog osnivanja, a kandidaturu za gradonačelnika Doboja prihvatio je, kako kaže, jer je u ovom trenutku potrebno iskustvo.

 

– Vidio sam da me pojedini omalovažavaju zbog mojih godina, što razumijem i zato im ne zamjeram. Zagovornik sam toga da se mladi ljudi moraju uključiti u politiku, ali mi u Doboju nažalost nemamo mladog čovjeka poput Stanivukovića, a dok se takav neko ne pojavi, u ring moramo ulaziti mi stariji. Nisam svojih 69 godina protraćio, već sam cijeli život učio, radio i svoje godine, u ovom slučaju, ne smatram nikakvim nedostatkom. Uostalom, Bajden sa kojim me porede je stariji od mene 10 godina.

 

Istinito

Tagged

1 thought on “ DOBOJSKI DŽO BAJDEN
Ko je Cvijan Filipović, kandidat opozicije za gradonačelnika Doboja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *