Mićo Mićić svojim nasljednicima ostavio ogromno bogatstvo!

Aktuelno Društvo

Iza nedavno preminulog Miće Mićića, bivšeg gradonačelnika Bijeljine, ostalo je ogromno bogatstvo koje čine novac, nekretnine, automobili i oružje. Tekuće, štedne i devizne račune imao je otvorene kod nekoliko banaka.

 

Ostavinski postupak poslije nedavne smrti gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića pokazao je da je on zasigurno bio jedan od najbogatijih ljudi u Bosni i Hercegovini.

 

Basnoslovno bogatstvo stekao je tokom dvostrukog ministarskog mandata i petnaest godina upravljanja Bijeljinom. Svakako je njegovom enormnom bogaćenju pridonio i veliki politički utjecaj koji je imao kao visoki funkcioner SDS-a.

 

Kako saznaje „Slobodna Bosna“, iza pokojnika ostalo je cijelo carstvo, koje čine novac, nekretnine, automobili i oružje. Tekuće, štedne i devizne račune imao je otvorene kod nekoliko banaka. Tako je kod NLB banke imao dva računa u stranoj valuti, kod Pavlović International banke a.d. Bijeljina imao je otvoreno čak šest tekućih računa, kod NLB Razvojne banke Banja Luka dva tekuća računa… Svoju imovinu čuvao je i u nekoliko sefova, među kojima su dva sefa kod Naše banke i jedan sef u Komercijalnoj banci Beograd. Na spisku onoga što je ostavio svojoj porodici je veliki broj nekretnina, stanova od Bijeljine, Beograda, do Novog Sada, vikendica, zemljišta, garaža…

 

U Bijeljini je nasljednicima ostavio na desetine stanova, poslovnih prostora, zatim imanja s nekretninama u Čađavici Donjoj, Velinom Selu, Crnjelevu Gornjem. Zatim stanove na atratktivnim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.

 

 

Tu je i popriličan arsenal oružja – lovački karabini, lovačke puške i pištolji.

 

Pravni nasljednici Mićićevog ogromnog bogatstva, koje se mjeri milionima maraka, su: supruga Radmila, sin Pantelija i kćerke Mila i Maja. Ostavinski postupak je, saznaje „SB“, proveden prošle sedmice u Osnovnom sudu u Bijeljini. Sutkinja je upoznala porodicu s ostavštinom Mićića i donijela rješenje o naslijeđu.

 

Mićić je novac zarađivao i rentanjem poslovnih prostora, imao je četvorogodišnji ugovor o zakupu s Republičkom upravom za geodetske i imovinskopravne poslove RS (RUGIPP). Po osnovu ovog ugovora, za četiri godine inkasirao je ukupno 460.965 KM.

 

Frapantno je kako je Mićo Mićić od nastavnika fizičkog vaspitanja u Kalesiji postao milioner.

 

 

Nakon što je diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu u Sarajevu, Mićić je narednih 15 godina bio profesor u dvije srednje škole u Kalesiji i Bijeljini. Karijeru nastavlja u Administrativnoj službi Opštine Bijeljina, odakle nakon četiri godine odlazi u Vladu Republike Srpske, gdje je 2001. godine izabran za ministra za izbeglice i raseljena lica. Tri godine kasnije, izabran je za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Vlade RS. Nakon završetka drugog ministarskog mandata 2005. godine, bio je zamjenik direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS. Iste godine postaje načelnik opštine Bijeljina, a na ovu funkciju izabran je i tri godine kasnije. Od tada pa do posljednjih lokalnih izbora 2020. godine, bio je na poziciji prvog čovjeka Bijeljine.

 

Bio je član i potpredsjednik SDS-a do 10. marta 2020. godine, kada je sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom potpisao sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima. Tada je osnovao svoju stranku pod nazivom SDS Semberija.

 

SB

Tagged

1 thought on “Mićo Mićić svojim nasljednicima ostavio ogromno bogatstvo!

  1. Kolika je to ukupna vrijednost…50 miliona, 100 miliona maraka? Dobro mi imamo i gaće koliko su nas krali, a to i dalje čine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *