RADINKOVIĆ ODLUČIO DA KAŽE ISTINU
Želim da javnost sazna šta se zaista desilo te kobne noći! (VIDEO)

Aktuelno Društvo

Nenad Radinković, koji je u novembru 2012. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo 21-godišnji Nikola Đurović, najavio je da će uskoro otkriti pravu istinu o tome šta se desilo kobne noći 21. avgusta 2011. godine na semaforu na izlazu prema Rakovačkim Barama.

 

Radinković je nakon izricanja presude u novembru 2012. godine nestao, da bi po Interpolovoj potjernici, na zahtjev iz Republike Srpske, bio uhapšen u junu 2018.u Briselu. Deportovan je iz Belgije u BiH 31. oktobra 2018.i smješten u KPZ Kula u Istočnom Sarajevu.

 

Očigledno je da je hapšenje Radinkovića bilo planirano uoči Opštih izbora u BiH, kako ne bi progovorio i time do kompromitovao izbornu kampanju SNSD.

 

Radinković iz Pariza, gdje se trenutno nalazi, tvrdi da je u Kuli nad njim provođena strahovita tortura, zbog čega je platio policajcu da bi snimio video kojim je pokušao da se zaštiti jer je strahovao za vlastiti život.

 

 

– Ovom prilikom želim da izrazim saučešće porodici Đurović i da konačno saznaju šta se desilo te kobne noći i da javnost sazna šta se stvarno desilo. Ovim putem se zahvaljujem i policajcu koji mije omogućio da snimim ovo, rekao je između ostalog Radinković u videu.

 

Dok je boravio u pritvoru u Kuli, Radinkoviću je stalno prijećeno smrću, a da se nisu šalili, potvrđuju i fotografije i video nastali nakon britalnog premlaćivanja. Teške batine metalnim šipkama je dobio kada je zatražio određene pogodnosti, između ostalog da mu omoguće da vidi suprugu i sina. Kaže da su to uradili policajci maskirani fantomkama, čiji identitet mu je poznat.

 

 

– Stekao sam uslov za pogodnosti koje sam tražio, da vidim sina, a,zauzvrat sam dobio ovo, kaže Radinković pokazujući modrice od premlaćivanja.

 

Radinković je nakon osam mjeseci, 26. juna iz Kule prebačen u KPZ Foča, odakle je, kako tvrdi, tražio da zatvorsku kaznu izdržava u Srbiji, budući da ima dvojno državljanstvo. U zatvor u Sombor je prebačen 17. septembra 2020. gdje je nastavio izdržavanje kazne od 37 mjeseci. Pušten je 13. jula ove godine uz uslovnu kaznu od 11 mjeseci.

 

Iz Pariza, gdje se trenutno nalazi, poručuje da je sada, nakon odslužene kazne, spreman da saopšti pravu istinu o saobraćajnoj nesreći iz 2011. godine, u kojoj je smrtno stradao Nikola Đurović.

 

– Svoju kaznu sam odslužio i time sam čist prema državi, još nisam prema porodici Žurović, poručio je Radinković iz Pariza.

 

Otac pokojnog Nikole, Srđan Đurović, kaže da je od samog početka znao da Nenad Radinković nije bio vozač audija kobne noći u kojoj je stradao njegov sin.

 

U medijima se godinama spekulisalo da je vozač audija koji je udario u vozilo pokojnog Nikole Đurovića bio Miloš Čubrilović, lični vozač i pratilac Milorada Dodika, a da je treći učesnik u nesreći bio tadašnji ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo sa svojim privatnim mercedesom.

 

Radinković je prihvatio odgovornost i osuđen je na četiri godine zatvora. U međuvremenu je preživio torturu, a i danas je u strahu za vlastiti život jer jedini zna punu istinu o saobraćajnoj nesreći u kojoj je smrtno stradao Nikola Đurović.

 

Punu istinu o tome ko je odgovoran i ko je učestvovao u prikrivanju i uništavanju dokaza, spreman je da iznese javno pred televizijskim kamerama.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *