Banjalučki maturanti sade još jednu aleju

Društvo

Maturanti banjalučkih srednjih škola sljedeće sedmice zasadiće sadnice u „Aleju maturanata“.

 

U ovu, zajedničku akciju škola i Grada, koja je prošle godine po prvi put organizovana, planirano je da učestvuje ukupno 114 odjeljenja završnih razreda srednjih škola.

 

-Svako odjeljenje zasadiće jednu sadnicu i tako ćemo formirati novi gradski drovred, čime će nastati druga aleja maturanata. U saradnji sa gradskim pejzažnim arhitektom i Odjeljenjem za prostorno uređenje, za novu aleju odabrali smo lokaciju u Lazarevu, Ulicu Branka Popovića, koju će krasiti nova „Aleja maturanata“ – kazali su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

 

Prva „Aleja maturanata“ formirana je prošle godine, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel, u Ulici Teodora Kolokotronisa, u koju je zasađeno 105 sadnica kestena. Inicijator akcije sadnje drveća i pokretač ideje bila je Ugostiteljsko–trgovinsko-turistička škola, a koju su podržale sve banjalučke srednje škole i Grad Banja Luka.

 

-Banja Luka je grad zelenila, čemu će doprinijeti i nova aleja. Zelenilo pripada svima nama i dužni smo da ga čuvamo i zaštitimo – kazali su iz resornog odjeljenja i istakli da je tokom prošle jeseni u okviru velike akcije širom grada zasađeno oko 1.000 sadnica.

 

Istovremeno, u gradskim drvoredima radi se na orezivanju stabala i podizanju krošnji po zahtjevima građana, a sa prvim znacima buđenja vegetacije, u gradskim parkovima osvanuće više hiljada sadnica jedinstvenog tulipana sorte „Banja Luka“, narcisa i visibaba.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *