VANREDNO U BANJALUCI
Podignut kompletan sastav Civilne zaštite

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić proglasio je večeras vanredno stanje u dijelu grada, odnosno u naseljima uz vodotok Vrbanje i nizvodno od ušća ove rijeke u Vrbas.

 

Ova odluka znači da se noćas podiže kompletan sastav Civilne zaštite i sva raspoloživa tehnika kako bi se odbranile kritične tačke na vodotocima.

 

Najveći pritisak očekuje se na području uz vodotoke u Česmi i Lazarevu.

 

“Proglasio sam vanredno stanje na dijelu teritorije Grada, u mjesnim zajednicama oko tokova Vrbanje i nizvodno od ušća Vrbanje u Vrbas : Vrbanja, Ada, Česma, Lazarevo 1, Zalužani, Priječani. Odluka je preventivna jer je najavljen nastavak padavina i rast vodotoka. Građani u ovim zonama bez panike treba da preduzmu mjere opreznosti, uklanjanja materijalnih sredstava koje mogu i zaštite ljudstva. Jedinice CZ se mobilišu i dodatno raspoređuju”, rekao je Radojičić.

 

Prema podacima Štaba za vanredne situacije, do večeras nije poplavljeno nijedno domaćinstvo nad području grada, ali tokom noći se očekuje dalji porast vodostoja Vrbasa zbog čega je i donosena mjera o uvođenju vanrednog stanja.

 

Pored ovoga, donosena je preporuka da sutra na području grada ne rade vrtići i škole.

 

Uži sastav gradskog Štaba na vanredne situacije večeras će na sjednici, zakazanoj za 23.30 časova, razmotriti trenutnu situaciju na ugroženim područjima i izdati naloge za postupanje kako bi se odbranila imovina i stanovništvo.

 

Osim ovoga, kao preventivna mjera saopšteno je da u utorak,14.maja, na području grada Banjaluke neće raditi škole i vrtići.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *