Ministarstvo finansija RS nagradnom igrom protiv sive ekonomije

Društvo

Ministarstvo finansija Republike Srpske organizovaće nagradnu igru sa fondom od 800.000 konvertibilnih maraka, a glavne nagrade biće nekoliko stanova.

 

Ovo je danas izjavila ministarka finansija RS Zora Vidović koja je objasnila da nagradna igra ima za cilj suzbijanje sive ekonomije u Republici Srpskoj jer se skupljaju fiskalni računi. Nagradna igra počinje 1. jula, a izvlačenje će biti u septembru.

 

Za učestvovanje će biti neophodno deset skupljenih fiskalnih računa, a adresa na koju će se slati biće naknadno saopštena.

 

Ministarka Vidović je saopštila da je predviđeno da nagradni fond bude finansiran iz donacija i iz budžeta Ministarstva finansija, iz ušteda u budžetu.

 

Još nije poznato u kojim gradovima će biti dijeljeni stanovi, koje veličine i koliko stanova.

 

Ministarka Vidović rekla je da je utvrđen i Prijedlog Zakona o fiskalnim kasama koji je u kaznenom dijelu blaži u odnosu na Nacrt zakona.

 

Tako su kazne za neizdavanje fiskalnih računa za pravna lica od 8.000 do 16.000 KM, a za preduzetnike od 5.000 do 10.000 KM.

 

Rok za uplatu novčane kazne je tri dana, u suprotnom će objekat biti zatvoren.

 

Vlada je danas utvrdila i Prijedlog zakona o porezu na dobit po kojem se privrednici oslobađaju plaćanja ovog poreza za dio koji ulože u nabavku opreme i postrojenja.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *