Načelnik Gradiške se “počastio” sa automobilom od 140.000 KM

Društvo

U Bosansku Gradišku stigao reprezent opštine, načelnikov Audi vrijedan 140 hiljada KM. Načelnik Opštine Bosanska Gradiška Zoran Adžić u februaru je raspisao tender za nabavku osam automobila, među kojima je i luksuzna limuzina vrijedna do 139.000 maraka s porezom. Nedugo zatim automobil Audi je stigao u opštinski vozni park.

 

Načelnik je tada kazao da nabavlja vozilo u vrijednosti do 118.900 konvertibilnih maraka (KM) bez PDV-a, jer “načelnik ne bi trebao da se vozi vozilima u kojima se voze referenti drugih odjeljenja”.

 

On je prije četiri mjeseca izrazio vjeru u svoje dobre rezultate zbog čega, kako je kazao, zaslužuje da se za njegove potrebe nabavi novo vozilo koje će ujedno biti i “reprezent cijele opštine”.

 

Smatra da se ne bi trebao voziti u vozilu “kojim bi referent odjeljenja obilazio makadamske, neasfaltirane puteve, ili gdje referent za imovinsko-pravne poslove obilazi međe po selima, i da se u takvom vozilu ne vozi načelnik”.

 

A da bi postao reprezent Bosanske Gradiške trebalo je ispuniti postavljene uslove.

 

Vozilo za načelnika trebalo je da bude proizvedeno u 2019. godini, s dizelskim V6 motorom, s pogonom na sva četiri točka i dugo gotovo pet metara. Od ostale opreme, kako je navedeno, vozilo treba da posjeduje termoizolaciona stakla, automatsku klimu, ugrađene parking senzore, električno zatvaranje poklopca prtljažnika sa senzorom, LED svjetla, multifunkcionalni kompjuter s prikazom u boji, integrisan informacioni sistem vozila, kao i grijanje prednjih sjedišta.

 

Portal Micro mreža objavio je fotografiju novog Adžićevog automobila – opštinskog predstavnika kako smatra načelnik. Portal navodi kako je ružno da jedan automobil od 140 hiljada KM bude reprezent opštine, a ne znanje građana, duh, privređivanje i društveno odgovaran rad.

 

I dok se načelnik vozi u skupocjenom vozilu za primjer je uzeta bolnica u Bosanskoj Gradišci nalazi se u finansijskoj dubiozi sa više od 11 miliona KM duga.

 

“Ako će ovaj automobil biti reprezent grada onda neka se njime služe i građani. Neka najboljeg đaka vozi vozač opštine u ovom automobilu na takmičenje. Neka našu djecu za koju sakupimo novac za liječenje u inostranstvu vozi ovaj automobil”, naveli su.

 

Klix/micromreza.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *