Banjaluka: Počelo asfaltiranje kružnog toka kod Policijske uprave

Društvo

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice kod Policijske uprave ulaze u završnu fazu, u nastojanju da iduće sedmice novi kružni tok na ovom, frekventnom ukrštanju bude pušten u saobraćaj.

 

U okviru završnih radova, tokom dana počeće polaganje prvog nosivog sloja asfalta na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Solunske i Kozarske, a jutros su počeli radovi na asfaltiranju trotoara.

 

-Nakon polaganja nosivog sloja asfalta na kolovoznim površinama, steći će se uslovi za ugradnju završnog sloja asfalta, iscrtavanje horizontalne signalizacija, te postavljanje vertikalne signalizacije – kazali su u resornom odjeljenju.

 

Ovaj, budući kružni tok jedna je od ključnih saobraćajnih tačaka u gradu, pošto predstavlja poveznicu Istočnog i Zapadnog tranzita. Projekat vrijedan 369.000 KM, finansira Grad i izvodi se u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“.

 

Ono što izdvaja ovu od drugih kružnih raskrsnica u gradu, jeste to da se ovdje radi o povezivanju dvije trokrake raskrsnice koje su do sada funkcionisale zasebno.

 

-Ova raskrsnica neće biti u klasičnom obliku kruga, nego više elipse koja će povezati dvije raskrsnice – istaknuto je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *