Ignorisao signalizaciju i prevezao autobus preko pruge

Društvo

Mehaničari “Željeznica RS” snimili su prije dva dana još jedan primjer neodgovornog i opasnog prelaska vozila preko pružnog prelaza, a ovaj put na prelazu “Šljunkara”, na dijelu pruge između Modriče i Koprivne.

 

Na snimku koji su zabilježili željezničari, a ŽRS objavile i na zvaničnoj Fejsbuk stranici, vidi se kako vozač autobusa, i pored jasno vidljive svjetlosne signalizacije i spuštenih polubranika, na ovom putnom prelazu prolazi pored kolone vozila i prelazi preko pruge u momentima kada se očekuje prolazak voza na ovom mjestu.

 

Iz “Željeznica RS” ističu da je ovo još jedan primjer bahatosti i ugrožavanja opšte bezbjednosti.

 

– Ponovo vidimo da bez poštovanja zakonskih propisa i saobraćajne signalizacije, nijedan stepen zaštite bezbjednosti u saobraćaju nije dovoljan. Na brojne apele i upozorenja Željeznica Republike Srpske, određeni vozači ostaju imuni i nastavljaju da ugrožavaju svoju, ali i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju – saopšteno je iz ŽRS.

 

Podsjećaju da voz uvijek ima prednost u odnosu na ostale učesnike u saobraćaju i da je to regulisano Zakonom o željeznicama kao i Zakonom o bezbjednosti u drumskom saobraćaju.

 

– Poštujući zakonske regulative, učesnici u drumskom saobraćaju, izbjegli bi sve saobraćajne nezgode, nesreće i tragedije koje se dešavajun – smatraju u ŽRS, te apeluju na sve učesnike u drumskom saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da se odgovorno ponašaju u saobraćaju.

 

31.1.2020. Putni prelaz "Šljunkara" na delu pruge Modriča- Koprivna

Nažalost još jedan loš pokazatelj bahatosti i ugrožavanja sveopšte bezbednosti.Ponovo vidimo, da bez poštovanja zakonskih propisa i saobraćajne signalizacije, nijedan stepen zaštite bezbednosti u saobraćaju nije dovoljan. Vozač autobusa i pored jasno vidljive svetlosne signalizacije i spuštenih polubranika, na putnom prelazu "Šljunkara", pretiče kolonu vozila i prelazi preko putnog prelaza pored spuštenih polubranika.Kako i na koji način stati u kraj neodgovornim i nesavesnim vozačima? Na brojne apele i upozorenja Željeznica Republika Srpske,određeni vozači ostaju imuni i nastavljaju da ugrožavaju svoju ali i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Gepostet von Željeznice Republike Srpske A.D. Doboj (zvanični profil) am Sonntag, 2. Februar 2020

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *