MUP RS na granicu šalje 104 policajca

Društvo

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske pruža podršku Graničnoj policiji BiH u oblasti ilegalnih migracija sa 104 policajca, a taj broj biće povećan na istočnoj granici BiH ukoliko se procijeni da se situacija usložnjava, rekao je načelnik Uprave policije MUP-a Srpske Dalibor Ivanić.

 

Ivanić je napomenuo da ilegalnim migrantima nije cilj zadržavanje na teritoriji Republika Srpske, nego dolazak u zemlje EU.

 

“Prioritetno pružamo podršku Graničnoj policiji BiH, naročito na istočnom dijelu BiH, na teritoriji koja se poklapa s teritorijom Republike Srpske”, rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci.

 

On je ocijenio da bi bilo dobro i da Granična policija BiH pregrupiše svoje snage i da fokus stavi na zaštitu istočnih granica, kako bi se spriječio povećan broj ilegalnih migracija preko te teritorije.

 

Ivanić je napomenuo da MUP Srpske konstantno prati situaciju u oblasti migracija u okruženju, koja se dodatno usložnjava.

 

“U skladu s tim preduzimaćemo mjere jer moramo da zaštitimo naše građane i njihovu imovinu od bilo kakvog ugrožavanja. Ukoliko dođe do povećanja broja migranata, preduzećemo sve mjere prema njima, poštujući principe humanosti i zakonitosti”, rekao je Ivanić.

 

On je napomenuo da je stav Republike Srpske jasan da se migranti na njenoj teritoriji ne mogu zadržavati.

 

“Srpska nema kapacitete za smještaj migranata, te ćemo preduzeti sve potrebne mjere da ih propratimo preko naše teritorije”, rekao je Ivanić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *