Radojičić: Sačuvati radna mjesta, nastavljamo sve javne radove

Društvo

Kako bi se i u doba teške epidemiološke krize sačuvala radna mjesta u realnom sektoru, danas su u Šargovcu otvoreni radovi na izgradnji nove dionice centralne saobraćajnice kroz ovo naselja, u okviru projekta vrijednog 1,1 miliona KM. Radi o novoj dionici Šargovačke ulice, u dužini od oko 900 metara, sa svom pratećom infrastrukturom, uključujući i novu kanalizaciju.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao gradilište, naglasio je da se radi o gusto naseljenom kraju u kojem je, zbog stare i uske saobraćajnice, bila ugrožena bezbjednost građana.

 

– Od izuzetne važnosti je da se u kriznim vremenima nastave javni radovi, jer ako ne bude radila privreda, uključujući i građevinarstvo, onda ćemo imati još veće ekonomske probleme. Drugim riječima, firme koje rade od toga mogu da isplate plate – rekao je Radojičić i dodao da će, bez obzira na aktuelnu krizu, Grad u ovoj godini nastojati da održi sve planirane investicije, u iznosu od preko 30 miliona KM.

 

Prema projektu, saobraćajnica će biti izgrađena u punom profilu, sa kolovozom širine šest metara, obostranim trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom te javnom rasvjetom.

 

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, kazao je da je, kod realizacije ovog projekta, od izuzetne važnosti saradnja sa mještanima, pošto se rješavanje imovinsko-pravnih odnosa odvija uporedo sa gradnjom saobraćajnice.

 

– U pripremi projekta smo održali sastanak sa svim mještanima čije se kuće i imanja nalaze uz samu trasu saobraćajnice, jer, uporedo sa realizacijom ovog projekta, radimo i na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa. Imamo veoma pozitivno iskustvo u iz prve faza radova i nema razloga da tako ne bude i sada kada smo započeli drugu fazu – naveo je Sandić.

 

Predsjednik Savjeta MZ Šargovac Rajko Radaković, prenio je da su mještani izuzetno zadovoljni zbog modernizacije ove saobraćajnice, ističući da, zahvaljući novoj infrastrukture, Šargovac postaje ugodno mjesto za život.

 

Izvođač radova je „Građenje Đurić“ a vrijednost investicije je oko 1.100.000 KM, dok je rok za završetak radova nešto više od pet mjeseci. Prošle godine, urađena je prva faza ovog projekta, takođe u dužini od oko 900 metara, za šta je iz republičkog budžeta izdvojeno milion KM. Ove godine, projekat se nastavlja izgradnjom nove dionice, koja će biti finansirana iz gradskog budžeta.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *