Dostupan obrazac za davanje jednokratne punomoći za podizanje penzija

Društvo

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje RS saopštio je da penzioneri mogu preuzeti Obrazac jednokratne punomoći koji im omogućava da na jednostavan i bezbjedan način podignu svoju penziju za mart u banci u kojoj imaju račun.

 

Iz Fonda su pozvali sve penzionere da i dalje u još većem broju preko svojih najbližih preuzmu obrazac jednokratne punomoći sa sajta Fonda www.fondpiors.org, u poslovnicama Fonda, sa sajta banaka i bankama širom Republike Srpske i tako zaštite prvenstveno svoje zdravlje, ali i zdravlje svih drugih.

 

Iz Fonda napominju da jednokratnu punomoć nije potrebno ovjeraviti kod bilo kog nadležnog organa, nego samo popuniti, sa svojim ličnim podacima, ali i podacima za lice od povjerenja kojem daju punomoć i obavezno istu potpisati.

 

“Licu od povjerenja kojem ste dali punomoć dajete i svoju ličnu kartu i on će nesmetano podići vašu penziju u banci i istu vam predati. Dakle, nema nikakve potrebe da se za podizanje penzije formiraju dugi i beskonačni redovi pred bankama pri čemu penzioneri dovode u opasnost potencijalno širenja virusa ugrožavajući kako svoje, tako i zdravlje drugih”, saopštili su iz Fonda PIO.

 

Isto važi i za penzionere koji penziju primaju putem Pošta Srpske na adresu post restant.

 

“Vrijeme koje vam je dozvoljeno za kretanje utorkom i petkom iskoristite za šetnju i eventualni odlazak do prodavnice i apoteke pridržavajući se mjera o držanju socijalne distance, a vaša penzija će sa licem od vašeg povjerenja na vrijeme doći do vas”, savjetuju u Fondu PIO.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *