Maske i rukavice obavezne na javnim površinama

Društvo

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS apeluje na građane da koriste ličnu zaštitnu opremu, odnosno zaštitne maske i rukavice na javnim površinama, jer je to obaveza definisana Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

 

Osobe koje same upravljaju vozilom u saobraćaju ili prevoze više lica koje čine članove njegove najuže porodice ne moraju koristiti zaštitnu masku i rukavice za vrijeme upravljanja vozilom.

 

– U slučaju da osoba u vozilu prevozi više osoba koje međusobno nisu članovi uže porodica, isti bi trebalo da nose ličnu zaštitnu opremu, prije svega kako bi zaštitili sebe, ali i ta druga lica u vozilu. Pozivamo građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji RS – navodi se u saopštenju.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *