Nesmetan početak izgradnje graničnog prelaza Svilaj

Društvo

Uprkos brojnim ograničenjima uzrokovanim virusom COVID 19, Uprava za indirektno oporezivanje osigurala je nesmetan početak izgradnje graničnog prelaza Svilaj.

 

Radi se o izuzetno važnom graničnom prelazu koji se nalazi na sjeveru Bosne i Hercegovine na koridoru 5 C. Rok za završetak radova je 300 kalendarskih dana.

 

Radove na terenu izvodi konzorcijum firmi “Niskogradnja” d.o.o. Laktaši, “Alfa term” d.o.o. Mostar i “Tehton” d.o.o. Banja Luka. Vrijednost ugovorenih radova je 18.713.999,35 KM sa PDV-om. Kompleks novog graničnog prelaza Svilaj planiran je na površini od 103.000 m2.

 

Na novom graničnom prelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, imaće četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH.

 

“U sklopu novog graničnog prelaza biće sagrađeni objekti za smještaj službenika Uprave za indirektno oporezivanje, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smještaj špeditera i banke. Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu”, saopšteno je iz UIO.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *