Smanjenje gužvi na graničnim prelazima sa Hrvatskom

Društvo

Direktor granične policije BiH Zoran Galić rekao je da će omogućavanje tranzita teretnog saobraćaja preko svih graničnih prelaza Hrvatske znatno smanjiti gužve i višečasovna čekanja na graničnim prelazima.

 

Galić je pojasnio da to znači da se saobraćaj za teretna vozila prilikom ulaza i izlaza između Hrvatske i BiH može odvijati na svakom graničnom prelazu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

 

“Do sada su se, za vrijeme restriktivnih mjera povodom pandemije virusa korona, za promet teretnih vozila koristila samo tri granična prelaza. Granična policija BiH ulaže maksimalne napore kako bi se saobraćaj na graničnim prelazima neometano odvijao”, rekao je Galić.

 

Iz Granične policije podsjećaju da je 19. marta donesena Odluka o određenim graničnim prelazima preko kojih se odvijao tranzit teretnih vozila preko teritorije Hrvatske.

 

Odluka je donesena na rok od 30 dana, a 18. aprila njeno važenje je produženo na narednih 30 dana, odnosno do 18. maja, dok je od ponoći na snagu stupila nova Odluka o tranzitu teretnog saobraćaja prek o svih graničnih prelaza u Hrvatskoj.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *