Prnjavor: Smijenjena direktorica vrtića dobacivala i vrijeđala odbornike! (VIDEO)

Društvo

Sada već bivša direktorica vrtića “Naša radost” u Prnjavoru, Slobodanka Vasić, na sjednici lokalne skupštine, na kojoj je razriješena dužnosti, dobacivala šefu Kluba odbornika SDS Milanu Petroviću kome je prethodno rekla da je “pi*da”!

 

Skupština opštine Prnjavor juče je razriješila dužnosti direktora JU dječiji vrtić “Naša radost” Slobodanku Vasić i na mjesto v.d. direktora imenovala Đorđa Kovačevića, nekadašnjeg direktora muzičke škole “Konstantin Babić”.

 

Smjenu je izglasala skupštinska većina predvođena SDS-om, uz obrazloženje da je direktorica nezakonito zapošljavala radnike i da su njenu smjenu tražili čak i roditelji.

 

Predsjednik SO Mirko Bukvić je izjavio da povod za smjenu nije samo pismo roditelja, već da su u pitanju i drugi razlozi.

 

– Nisu sprovedene određene procedure prilikom zapošljavanja radnika jer osnivač odnosno Skupština opštine mora da da saglasnost za zapošljavanje. Takođe nije rađeno u skladu sa zakonom o javnim nabavkama i još određene nepravilnosti koje su navedene kao glavni argumenti za smjenu, rekao je Bukvić.

 

 

Šef kluba odbornika SDS Milan Petrović rekao je da ne vidi zašto je ovo razrješenje direktora drugačije od bilo koje druge smjene u javnim ustanovama čiji je osnivač SO Prnjavor.

 

– Svaki čovjek koji je imenovan na neku funkciju od strane Skupštine opštine mora znati da će doći trenutak kada će biti smijenjen i to je sasvim normalno i logično. Smatram da ne treba nikakva pompa da se diže o smjeni direktorice vrtića i siguran sam da će budući direktor biti sigurno uspješniji a ukoliko ne bude uspješniji evo ja ću reći ispred Kluba Srpske demokratske stranke, krenuti u proces i njegove smjene, naglasio je Petrović.

 

On je dodao da mu je Vasićeva svojevremeno pomogla da postane predsjednik omladine u SDS, ali da se zbog smjene sa funkcije na koju je i postavio SDS sada ponaša nekorektno i nekulturno.

 

– Vi ste meni rekli: Ne znam da li bih te pozdravila pošto si pi*da!- rekao je Petrović u svojoj diskusiji.

 

Šef Kluba odbornika DNS Dragan Radić je naveo da je novi v.d. direktora vrtića Đorđe Kovačević njihov kadar i da ga je SNSD ranije smijenio sa mjesta direktora muzičke škole “Konstantin Babić”, iako je odgovorno radio svoj posao.

 

– Kao što je smijenjena i direktorica biblioteke, žena koja je bila trudna i na porodiljskom bolovanju i tada niko nije govorio da je to politička smjena, a evo danas su puna usta svima političke smjene. Definitivno ono što će biti naš cilj jeste da ta ustanova nastavi uzlaznom putanjom da sva djeca imaju jednake uslove za boravak, da se prošire kapaciteti i da se uvede druga smjena, izjavio je Radić.

 

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš podržavao Vasićevu

 

Zanimljivo je da je Slobodanka Vasić, kao profesor fizičkog vaspitanja, imenovana za direktora u vrijeme kada je u Prnjavoru bila SDS-ova skupštinska većina, a načelnik Siniša Gatarić (SDS). Protiv imenovanja Vasićeve tada je bio SNSD, koji je juče glasao protiv njene smjene. Naročito je glasan u njenoj odbrani bio načelnik opštine Darko Tomaš, čiju je podršku uživala i tokom četiri godine njegovog prvog mandata.

 

U prnjavorskom SDS-u tvrde da je Vasićeva tokom kampanje za lokalne izbore 2016. godine radila za tadašnjeg kandidata za načelnika Darka Tomaša i SNSD, a ne za partiju kojoj je formalno pripadala, SDS.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *