Tužilaštvo formiralo predmet o smrti trudnice na UKC-u RS

Hronika

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka formiralo je predmet o smrti trudnice na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, nakon što je od Policijske uprave Banjaluka zaprimilo medicinsku dokumentaciju izuzetu iz ove zdravstvene ustanove.

 

Iz OJT Banjaluka dodaju da je dokumentacija izuzeta po naredbi dežurnog tužioca i to od trenutka prijema u bolnicu trudnice Ilijane Manojlović do njene smrti.

 

“PU Banja Luka nije preduzimala bilo kakve druge procesne radnje, a na osnovu ovog zaprimljenog materijala Tužilaštvo je formiralo KTA-predmet o događaju”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

 

Obdukcija tijela preminule trudnice izvršena je 20. aprila po naredbi ovog Tužilaštva u Zavodu za sudsku medicinu RS.

 

“Nalaz obdukcije još uvijek nismo primili a njime će biti utvrđen tačan uzrok smrti trudnice i Tužilaštvo će na osnovu toga utvrditi postoje li u konkrentom slučaju propusti i odgovornost ljekara ili ne postoje, te u skladu sa tim će tada odlučiti da li će formalno-pravno otvoriti istragu ili ne. Navedenom predmetu dali smo apsolutni prioritet u radu i pored toga što Tužilaštvo radi sa smanjenim kapacitetom, zbog pandemije korona virusa”, ističu u Tužilaštvu.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *