U pretresima pronađeno sedmoro maloljetne ženske djece

Hronika

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su danas Zeničanina E.S. (44) zbog nasilja prema maloljetnoj djeci koje je snimao i javno obvjavljivao.

 

On se sumnjiči za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nasilje u porodici.

 

“E.S. je od ranije poznat kao višestruki povratnik u vršenju teških krivičnih djela općeg kriminaliteta i oružanih sukoba na području Zenice, te organizovanog međunarodnog kriminala u vezi sa trgovinom ljudima”, navodi se u saopštenju FUP-a.

 

Kako su dodadli po Naredbi Opšinskog suda u Zenici izvršeni su pretresi na tri lokacije, a na jednoj je zatečeno sedmero maloljetne ženske djece, uzrasta od novorođenčeta do 14. godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora.

 

“U cijeli slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tokom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti”, navodi se u saopštenju.

 

Dodaju da je prilikom današnjih aktivnosti i pretresa identifikovane su žrtve navedenih krivičnih djela, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

 

“Osumnjičeni E.S. je u prethodnom periodu torturu prema mlodobnoj djeci snimao mobitelom i objavljivao putem drušvenih mreža usljed čega je došlo do uznemirenja javnosti”, dodaju u FUP-u.

 

Nad njim je u toku kriminalistička obrada u službenim psrostorijama Federalne uprave policije u Zenici, te će u zakonskom roku biti predato uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

 

Pretresi su vršeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-e, kao i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *