Komšić: Ako zatreba pokrenuću pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa

Politika

Pokrenuću pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa hrvatskog naroda ukoliko nešto ne bude u skladu s interesima tog naroda, govori u intervjuu “Jedan” član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i lider Demokratske fronte Željko Komšić.

Konačna odluka o tome, kaže, biće na delegatima iz Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

– Ako se oni ne slažu s tim da je prekršen vitalni nacionalni interes, neka onda oni Hrvatima objašnjavaju zašto misle tako. Ja sam tu da nešto pokušamo uraditi, ako može. Na mene mogu računati. Sve što je racionalno, sve što je korisno, sve što nije direktno protiv nekih osnovnih principa, sve što nije protiv Ustava i zakona ja sam tu – objašnjava Komšić.

Takođe kaže da bi bh. blok, koji su formirali SDP, Demokratska fronta i Naša stranka, ako bi odbio razgovarati sa HDZ-om, bio neprincipijelan, iako sumnja u dogovor s tom strankom.

– Red je razgovarati i s HDZ-om kada smo već razgovarali sa SDA. Ne možemo razgovarati sa SDA, a odbiti da razgovaramo s HDZ-om – kaže Komšić.

Dodaje da se osjeća predsjednikom svih građana Bosne i Hercegovine.

– Ljude u ovoj državi osjećam svojima i, ponavljam, ustavna mi je obaveza da brinem o cijeloj Bosni i Hercegovini, svim njenim narodima i građanima – govori između ostalog u intervjuu “Jedan” član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *