Čović: Raspodijeljena ministarstva u Savjetu ministara

Politika

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, rekao je da su na današnjem sastanku predstavnika SNSD-a, SDA i HDZ-a, raspodijelili resore, te da je HDZ dobio ministarstva civilnih poslova, pravde i finansija.

 

SDA je dobio ministarstvo bezbjednosti, ministarstvo odbrane i ministarstvo bezbjednosti, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

 

SNSD-u, tom raspodjelom, pripadaju ministarstva za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose, ministarstvo komunikacija u transporta i ministrstvo za ljudska prava, te mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

 

Čović je rekao kako su Hrvati dobili tri ministra i tri zamjenika što je manje od očekivanog, dok su Bošnjaci dobili tri ministra i četiri zamjenika u Vijeću ministara BiH.

 

Čović je nakon sastanka rekao da su lideri bili blizu dogovora i da se nada kako je ovo kraj pregovora što se tiče resora. On je rekao da se nada kako će danas svako staviti na dokument ono što se izbalansiralo na pregovorima.

 

“Nadam se da je pregovarački proces oko Vijeća ministara BiH definitivno završen. Nadam se da ćemo u narednim danima imati mandatara za sastav Vijeća ministara BiH”, rekao je Čović.

 

U zgradi Predsjedništva BiH danas je održan sastanak delegacija SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH o formiranju vlasti na nivou BiH.. Delegacije su danas predvodili lideri stranaka Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović, a domaćin sastanka bio je Dodik.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *