Crnadak: BiH da imenuje delegaciju za Parlament Savjeta Evrope

Politika

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak pozvao je danas Komitet ministara Savjeta Evrope da omogući parlamentu BiH još jednu šansu da prije junskog zasjedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope imenuje svoju delegaciju, da bi i BiH učestvovala u donošenju važnih odluka.

 

Tokom obraćanja Komitetu u Helsinkiju, Crnadak je posebno istakao značaj Savjeta Evrope, kao i dostignuća i ulogu koju je ova organizacija imala proteklih 70 godina u izgradnji povjerenja i razumijevanja u Evropi.

 

– Pred nama su i danas brojni problemi i krize, ali odgovor mora uvijek biti isti – vladavina prava, demokratija, ljudska prava i poštovanje različitosti. Samo braneći ove temeljne vrijednosti Savjeta Evrope obezbijedićemo stabilnost i sigurnu budućnost za naš kontinent, za 47 zemalja i skoro 850 miliona ljudi koje predstavljamo – ocijenio je Crnadak.

 

Crnadak je istakao značaj Evropske konvencije o ljudskim pravima i njene dosljedne primjene, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova.

 

On je podržao razvoj politike dobrosusjedskih odnosa Savjeta Evrope i pozdravio napredak ostvaren u saradnji Savjeta Evrope sa Evropskom unijom, jer se radi o organizacijama sa istim vrijednostima i ciljevima.

 

Po današnjem završetku zasjedanja Crnadak će prusustvovati zvaničnoj ceremoniji predaje predsjedavanja Savjetom Evrope Francuskoj, koja će voditi ovu organizaciju do novembra.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *