Mektić: Hrvatski interes odjednom postao i srpski

Politika

Ne stišavaju se reakcije na odluku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se pozove na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa i time, bar za sada, spriječi pokretanje spora s Hrvatskom zbog izgradnje Pelješkog mosta.

 

– Dok se Srbi u Hrvatskoj tretiraju kao stoka sitnog zuba, Milorad Dodik ide dotle da izgradnju Pelješkog mosta proglašava za srpski nacionalni interes – napisao je na svom Tviter profilu ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

 

On je ocijenio i da je hrvatski interes odjednom postao srpski interes, upućujući time jasnu kritiku na jučerašnju odluku predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, prenosi Klix.

 

Narodna skuština Republike Srpske već sutra će se izjasniti o Dodikovom mišljenju da je ugrožen vitalni nacionalni interes, a u NSRS tim povodom obratiće se i Dodik.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH juče je pozivanje na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa pravdao time da bi zbog usvajanja takve odluke BiH mogla imati probleme s brojnim subjektima, s obzirom na to da je Hrvatska članica Evropske unije.

 

S obzirom na to da su bh. javnosti poznati bliski odnosi predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića s liderom SNSD, postoji mogućnost da na ovaj način Dodik zapravo štiti Čovićeve političke stavove.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *