Šarović: Odustanite od kupovine helikoptera i novac usmjerite u zdravstvo

Politika

Posljednje mjere Vlade Republike Srpske za reprogramiranje kredita i odlaganje plaćanja poreskih obaveza, nisu dovoljne privredi i neće zaustaviti ekonomsko posustajanje i skoro izvjestan pad javnih prihoda, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

 

On je dodao da za borbu protiv epidemije korona virusa u našoj zemlji treba obezbijediti mnogo novca, koji može da dođe ne samo iz kredita, već prije svega iz domaćih privrednih aktivnosti.

 

– Upravo zbog toga neophodno je hitno obustaviti sve javne nabavke u našoj zemlji, za koje je u ovoj godini planirano nekoliko stotina miliona KM. Naime, evidentno je da će se zbog nedovoljne ekonomske aktivnosti smanjiti budžetski prihodi što će dovesti do gubitka velikog broja radnih mjesta – naglasio je Šarović.

 

Osvrnuo se na kupovinu helikoptera.

 

– Nužno je i hitno odustati od kupovine vladinog helikoptera i taj novac kao i novac planiran za javne nabavke usmjeriti u zdravstveni sektor uključujući i povećanje plata zdravstvenim radnicima koji u ovom trenutku biju velike bitke – rekao je on.

 

Šarović je upozorio da ako se to ne desi, u opasnosti smo “da pukne cijeli zdravstveni sektor, kao što se to već desilo u nekim zemljama, ekonomski mnogo jačim od nas”.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *