JEFTIN POLITIČKI MARKETING U NEDOBA
SP se od korone štiti partijskom maskom i Đokićevim stikerima

Politika

U situaciji kada građanima nedostaju zaštitne maske, kada ni medicinski radnici i druga rizična zanimanja teško uspijevaju da obezbijede maske za sve radnike, Petar Đokić i grupa njegovih pulena sa “SP” maskama poručuju da “svi moramo biti humani i solidarni”

 

Čak i u krizi koja je nastala usljed pandemije virusa korona, političke partije u Republici Srpskoj pokazale su da nemaju osjećaj za trenutak. Priliku da pokažu svoju “brigu” za gražane i “humanost” ne propuštanu, pa su potezi pojedinih stranaka i partijskih funkcionera više nego komični.

 

Odriču se plata i to javno objavljuju, dijele pomoć koju su drugi obezbijedili, a predstavljaju javnosti kao da je to njihova zasluga. Niz je takvih primjera koji dokazuju amoralnost naših političara.

 

 

Među onima koji i ovu nesreću koriste da privuku malo više pažnje javnosti je i posrnula Socijalistička partija Petra Đokića, stranka u raspadu, čiji se funkcioneri slikaju za medije u zaštitnim maskama sa logom partije. Đokić, o kome je proteklih nekoliko mjeseci mnogo toga rečeno u medijima, pokušavaju da ostanu na površini, ali sudeći po jeftinim marketinškim trikovima čak i tokom vanrednog stanja, teško je povjerovati da će pse izboriti za goli opstanak.

 

U situaciji kada građanima nedostaju zaštitne maske, kada ni medicinski radnici i druga rizična zanimanja teško uspijevaju da obezbijede maske za sve radnike, Petar Đokić i grupa njegovih pulena sa “SP” maskama poručuju da “svi moramo biti humani i solidarni”, da je SP “partija naroda, koja vođena tim principima brine o svojim građanima i članovima”, floskule kakve slušamo već godinama.

 

Poznavaoci prilika u ovoj partiji kažu da iza svega stoji strah od nestajanja sa političke scene, izvjesni gubitak udjela u vlasti i ogroman pad u glasovima na predstojećim izborima, gdje je Banja Luka označena kao mjesto gdje Đokić neće imati cenzus. Za Đokića, a pogotovo za one koji su još uvijek uz njega, to je strašnije od bilo kakve korone i epidemije, pa su krenuli u agresivnu kampanju po medijima i društvenim mrežama.

 

 

To je prvo rezultiralo stikerima na kojima “crtani” Petar Đokić pozdravlja “drugove i drugarice”, snimanjem promotivnih video spotova u kojima Đokić poručuje kako je pametno ostati kod kuće, kačenjem Đokićevih fotografija u natprirodnoj veličini po kancelarijama i sličnim potezima kakvi su ovu, nekada respektabilnu partiju, doveli na ivicu nestanka.

 

I sve to bi moglo da se podvede pod naivnu i nespretnu političku promociju u vrijeme društvene krize, da nisu prevršili sve mjere brendiranjem zaštitinih maski i slikanjem za medije. Nije poznato kakvu su reakciju javnosti predvidjeli Đokićevi marketinški eksperti, ali jedno je sigurno – loš politički margeting gori je od onog kojeg nema.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *