Borenović: Objaviti podatke o kreditu MMF i o prihodima od PDV

Politika

Predsjednik PDP Branislav Borenović zatražio je danas od Savjeta ministara BiH da dostavi Pismo namjere prema MMF koje se odnosi na aktuelni kreditni aranžman u iznosu od 330 miliona evra.

 

Borenović, koji je poslanik u Predstavničkom domu BiH, drugim poslaničkim pitanjem zatražio je od Uprave za indirektno oporezivanje BiH da dostavi podatke o iznosu prikupljenih sredstava po osnovu PDV za mart 2020. i uporedni prikaz iznosa prikupljenih sredstava za svaki mjesec pojedinačno u 2019. i 2018. godini.

 

Borenović za Srpskainfo kaže da su ovakvi podaci neophodni da bi se donosile kvalitetne mjere, kao i zbog transparentnosti postupka vlasti u BiH.

 

– Važno je da znamo šta je sadržaj pisma namjere MMF, šta to kokretno znači, u koje namjene će novac biti potrošen, o kojim rokovima je riječ, i naravno pod kojim uslovima se zadužuje BiH i RS. Kada je riječ o prihodima po osnovu PDV, to je najveći izvor prihoda za budžete Srpske i Federacije. Danas je 15. april, do 10. aprila je bila obaveza privrednicima da dostave prijave po osnovu PDV i hoćemo da znamo koliko je prikupljeno sredstava po osnovu PDV, koliko je to manje u odnosu na mart 2019. i mart 2018. godine – kaže Borenović.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *