Posebna sjednica NSRS u konferencijskoj sali Vlade Srpske

Politika

Posebna sjednica Narodne skupštine održaće se u konferencijskoj sali Vlade Srpske, koja je najadekvatnija u pogledu tehničkih uslova i stručnog mišljenja u vezi sa epidemiološkim uslovima prouzrokovanim virusom korona, zaključio je Kolegijum NSRS.

 

Prema ocjeni epidemiologa, plenarna sala Narodne skupštine u ovom trenutku ne zadovoljava propisane epidemiološke uslove, posebno kada je riječ o nemogućnosti njenog prirodnog provjetravanja, saopšteno je iz Odsjeka Narodne skupštine Republike Srpske za odnose sa javnošću.

 

Rukovodstvo Narodne skupštine Srpske zatražiće dozvolu nadležnih institucija za broj prisutnih na jednom mjestu, s obzirom na to da je dozvoljeno okupljanje najviše 50 ljudi, a za održavanje sjednice Narodne skupštine neophodno je prisustvo znatno većeg broja narodnih poslanika, članova Vlade i stručne službe parlamenta.

 

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan rekao je na konsultativnoj sjednici skupštinskog Kolegijuma da bi Vlada Srpske sutra trebalo da dostavi Narodnoj skupštini zahtjev za održavanje posebne sjednice sa prijedlogom dnevnog reda na kojem će se naći prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja, prijedlog verifikacije uredbi koje je u toku vanrednog stanja potpisala predsjednik Republike Srpske i Prijedlog rebalansa budžeta Srpske za 2020. godinu.

 

“Kolegijum Narodne skupštine zaključio je da će, nakon što iz Vlade stigne zahtjev i konačan prijedlog dnevnog reda, sjednica Kolegijuma na kojoj će biti zakazana posebna sjednica i dogovoren termin njenog održavanja i utvrđen prijedlog dnevnog reda, biti održana telefonskim putem. Kolegijum će se ponovo sastati čas uoči održavanja posebne sjednice i potvrditi zaključke u vezi održavanja posebne sjednice”, navedeno je u saopštenju.

 

Materijali za posebnu sjednicu Narodne skupštine poslanicima će biti dostavljeni elektronskim putem.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *