Sjednica o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj

Politika

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da se razmatra Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja zakazana je za danas u Banjoj Luci.

 

Vanredno stanje uvedeno je početkom aprila usljed situacije nastale širenjem korona virusa.

 

Na predloženom dnevnom redu 13. posebne sjednice je i Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za ovu godinu, po hitnom postupku.

 

Rebalans budžeta iznosi tri milijarde i 613 miliona KM, što predstavlja uvećanje od 188 miliona KM, odnosno 5,5 posto u odnosu na sredstva planirana budžetskim okvirom za ovu godinu.

 

Ministarstvu zdravlja povećan je budžet za 29 posto, sa 213,5 na 274,5 miliona KM, a po osnovu rasta transfera Fondu zdravstvenog osiguranja usljed pandemije virusa korona.

 

Poslanici bi trebalo da razmatraju i izmjenu Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020., koje je sa 315 miliona povećano na 678 miliona KM.

 

Na predloženom dnevnom redu je i potvrđivanje akata koje je donijela predsjednica Željka Cvijanović za vrijeme vanrednog stanja, kao i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci, za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina.

 

Zasjedanje parlamenta biće održano u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja, kako su rekli iz Narodne skupštine, zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *