Specijalni tužioci istražuju nabavku “mobilne bolnice”

Hronika

Republičko javno tužilaštvo formiralo je predmet u vezi sa nabavkom pokretne bolnice, a koju je sproveo Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, otkriva CAPITAL.

 

Da se tužioci bave pomenutom nabavkom potvrđeno je za CAPITAL i u Republičkom javnom tužilaštvu.

 

“Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala formiralo je predmet u vezi sa nabavkom pokretne bolnice. Predmet se nalazi u fazi provjera, odnosno prikupljanja informacija i potrebnih obavještenja. Više informacija u ovoj fazi postupka ne možemo iznositi”, odgovorila je sekretar Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

 

Podsjećamo, Republički štab za vanredne situacije donio je u petak zaključak da Institut za javno zdravstvo Republike Srpske traži jednostrano raskidanje ugovora sa dobavljačem pokretne bolnice, preduzećem “Balkan global”, te povrat 4,2 miliona KM, koliko je plaćena mobilna bolnica.

 

Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, rekao je da dobavljač nije ispoštovao dogovor.

 

“Dobavljač nije izvršio cjelokupnu isporuku kao što je bilo navedeno u ugovoru. Rok u ugovoru je bio 12 dana od dana njegovog potpisivanja. Neispunjenje ugovora vodi ka jednostranom raskidanju ugovora”, rekao je Zeljković.

 

Vlasnik firme “Global Balkan” Slaven Ristić ostao je Srpskoj dužan opremu za mobilnu bolnicu koja, između ostalog, podrazumijeva opremanje radiologije, laboratorije, hirurgije, jedinice intenzivne njege, banke krvi, vidljivo je iz tehničkog prijedloga, objavio je CAPITAL.

 

capital.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *