Todorić: Optužnica protiv mene neće spriječiti suđenje Plenkoviću

Region

Bivši vlasnik Agrokora, Ivica Todorić, poručio je danas da potvrđivanje optužnice protiv njega “neće spriječiti buduće suđenje premijeru Andreju Plenkoviću”.

 

Todorić je to napisao na svom blogu, neposredno nakon što je optužno veće Županijskog suda potvrdilo optužnicu protiv njega i njegovih saoptuženika za višemilionske privredne malverzacije.

 

“Žao mi je što danas u Republici Hrvatskoj moć mašinerije Andreja Plenkovića ne završava samo na koruptivnoj mreži otimanja privatne imovine. Iskreno mi je žao što pojedine sudije nisu uspjele da se otmu zagrljaju i pritisku hibridne Plenkovićeve vlasti koja se svakim danom sve više urušava pod pritiskom protivpravnosti, kriminala i izdaje nacionalnih interesa”, napisao je todorić na svom blogu.

 

Istakao je da je potvrđivanje optužnice protiv njega politički akt koji “podržava prikrivanje najveće pljačke izvedene od onih koji danas kontrolišu pojedine sudije i sudove”.

 

Todorić smatra da je optužnica pokušaj njegovog ”diskvalifikovanja kao političkog protivnika koji je razotkrio najveću korupcijsku aferu u istoriji ovog dela Evrope pa i šire”.

 

Todorić je naveo i da je ta optužnica pravno potpuno neosonovana i bez ijednog dokaza, kao i bez bilo kakve, kako kaže, njegove odgovornosti.

 

Dodao je da će uprkos tome poštovati zakon i odluku suda.

 

“Moje optužbe i dokazi protiv kriminalaca u ovoj zemlji će biti javni i zasnovani na dokumentima koje ću uskoro prezentovati javnosti. Hrvatski građani imaju pravo da saznaju kakvi su lopovi oni koji danas vode Hrvatsku”, zaključio je Todorić.

 

Todorić i jedan broj njegovih saradnika optuženi su da su 2013. zloupotrijebili položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 miliona evra u korist švajcarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, iako su, kako se tvrdi, znali da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *