Uhapšen Kristijan Krezić koji je sa Dodikom planirao veliki biznis

Aktuelno Hronika

Kristijan Krezić, kontroverzni hrvatski biznismen i nesuđeni kralj marihuane, poznat po nizu propalih projekata u Hrvatskoj, ali i u Republici Srpskoj, uhapšen je nedavno u Šibeniku, saznaje portal Istinito

 

Prema nezvaničnim informacijama, Kristijan Krezić uhašen je na području Policijske uprave šibensko-kninske i sutra bi trebalo da bude prebačen u Zagreb.

 

Hrvatski MUP odbio je da potvrdi informacije o hapšenju Krezića, pozivajući se na Zakon o zaštiti ličnih podataka, navodeći da u ovom slučaju “ne postoji javni interes”. Iako MUP Hrvatske zvanično nije potvrdio hapšenje Krezića, nije ga ni demantovao.

 

Kristijan Krezić je proteklih godina u domaćim medijima spominjan kao jedan od bliskih saradnika Milorada Dodika, preko koga je imao  veliki uticaj u Vladi Republike Srpske. Donedavno je njegov džip mercedes G klase često viđan ispred Administrativnog centra Vlade RS, gdje se nalazi i kabinet člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

 

 

Navodno je sa Dodikom dogovarao i pokretanje velikog biznisa u farmaceutskoj industriji koji podrazumijeva i proizvodnju marihuane u medicinske svrhe.

 

Upućeni navode da se, dok je boravio u Banjaluci, domaćim i stranim biznismenima predstavljao kao posrednik u komunikaciji sa Vladom Republike Srpske, a neki čak tvrde i da je želio doći na čelo Direkcije za investicije RS, obećavajući milijarde stranih investicija.

 

Mnogi mediji Kristijana Krezića dovode u vezu sa obavještajnim agencijama Hrvatske, pa se može zaključiti otkud i tajnovitost u vezi sa njegovim hapšenjem.

 

Poslovi Kristijana Krezića u posljednjih nekoliko godina granaju se od Švajcarske i Njemačke preko Hrvatske do Republike Srpske. Krezić se predstavljao kao biznismen sa velikim idejama i projektima, ali je za sobom uglavnom ostavljao dugove i nedovršene projekte.

 

Krezić je u Koprivnici u Hrvatskoj najavio investicije u biznis sa farmaceutskim preparatima na bazi indijske konoplje vrijedne oko 200 miliona EUR, ali je taj biznis ubrzo propao.

 

 

 

U posljednje dvije godine često je viđan u Banjaluci, koja mu je bila utočište od sudskog progona. Osnovao je desetak preduzeća iza kojih su ostali dugovi prema državi i radnicima.

 

Komisija za hartije od vrijednosti (KHoV) Republike Srpske njegovom Društvu za upravljanje investicionim fondovima “Strategic Investment” oduzela je dozvolu za rad i prije nego što je započelo bilo kakav oposao.

 

Biznis sa fondovima samo je jedan od mnogih neuspješnih projekata koje je Krezić započeo u Republici Srpskoj nakon što je slično pokušao i u Hrvatskoj.

 

Istinito

Tagged

2 thoughts on “Uhapšen Kristijan Krezić koji je sa Dodikom planirao veliki biznis

  1. Hm dobro bi bilo da se uzvrsi vjestačenje mobitela da se vidi sa kim je ovaj krimos ostvarivao kontakte prilikom prelaska granice kome se stalno najavljivao i sta je zapravo nosio u prtljazniku skupocjenih vozila.

  2. Da uvek skupocjene vozillice i mlade trebe sa njim po 20 tak godina kao poslovna pratnja …nikad mu prtljaznik nije otvoren ni na jednoj granici…..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *