Banjaluka: Sutra počinje „Ćevap fest“, već popunjeni svi hoteli

Društvo

Ovogodišnje, treće po redu izdanje „Ćevap festa“, najvećeg gastro festivala u BiH, biće otvoreno sutra u 15.00 časova, uz najavljeno učešće devet poznatih banjalučkih ćevabdžinica, saopštili su organizatori.

 

Pored ove manifestacije, Banja Luka će ovog vikenda biti domaćin i Festivala cvijeća, tako da će naš grad ovog vikenda biti stjecište brojnih zanimljivih događaja, koji su već ispunili gotovo smještajne kapacitete na području grada. Po podacima TOBL-a, juče su popunjeni gotovo svi smještajni kapaciti u gradu, tako da mjesta za nove turiste, osim u manjim, privatnim smještajima, gotovo i da nema.

 

Tokom današnje najave, gradonačelnik Igor Radojičić i promoter „Ćevap festa“ Nebojša Kuštrinović izrazili su očekivanje da bi treće izdanje ove popularne manifestacije moglio da privuče više desetina hiljada posjetilaca.

 

– Ove godine „Ćevap fest“ traje od 31. maja do 2. juna i biće organizovan na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti. Iako se najavljuje kišno vrijeme za subotu, to neće biti smetnja za naše posjetioce, jer će biti postavljen veliki šator gdje će svi gosti moći da se posluže ćevapima. Pored toga, obezbijeđen je i bogat kulturno-zabavni program uz nastup muzičkih bendova, stendap komičara i kulturno-umjetničkih društava – rekao je Radojičić i dodao da su održavanje ove manifestacije, pored organizatora – Gradske uprave i Turističke organizacije, pomogli i Banjalučka pivara, Koka kola, Mlijekoprodukt i Vitinka.

 

Promoter „Ćevap festa“ Nebojša Kuštrinović, kazao je da je ovo najveći gastro festival u BiH, te ukazao da je još prošle godine, uporedo sa održavanjem ovog festivala, grad Banja Luka pokrenuo proces zaštite banjalučkog ćevapa, kao zaštićenog proizvoda sa geografskim porijeklom.

 

– „Ćevap fest“ je odlična prilika da promovišemo i našu gastronomiju, ali i turizam. Uz miris domaćih ćevapa, imaćemo i bogat program. Nactupiće mladi iz kulturno-umjetničkih društava „Pelagić“, „Masleša“ i „Sveti Sava“, zatim talenti Muičke škole „Vlado Milošević“, hor „Jazavac“, biće tu „Infiniti bend“ i „Raspašoj“, potom Gradski tamburaški orkestar i zvijezde subotnje večeri – grupa „Nervozni poštar“. Pozivamo sve naše sugrađane i njihove goste da u naredna tri dana prošetaju našim lijepim gradom i počaste se nadaleko poznatim banjalučkim specijalitetom – zaključio je Kuštrinović.

 

Prema najavama, na festivalu će učestvovati sljedeće ćevabdžinice: Zamola, Kod Muje, Biljana, Zlatna kruna, Stari recept, Druga priča, Limun žut, Mira M i Akvana – mesnica kod Želje. Cijene ćevapa ostale su nepromijenjene i iznosiće četiri marke za veliku, onosno dvije marke za malu porciju. I ove godine, ćevapi će se kupovati za popularne „dinare“, koje će posjetioci moći kupiti na dva prodajne lokacije na mjestu održavanja manifestacije.

 

U isto vrijeme, od sutra u 10.00 časova, otvara se i drugo izdanje Festivala cvijeća, manifestacije koja je, poslije višedecenijske pauze, oživljena prošle godine, sa jedinstvenim simbolom – tulipanom, koji nosi ime po Banjoj Luci. Ovaj festival održava se od petka do nedjelje, u Parku Petar Kočić.

 

PROGRAM „ĆEVAP FESTA“:

 

PETAK, 31. MAJ:

15.00 Otvaranje manifestacije i početak rada ćevabdžinica; 16.00 Infiniti bend; 19.00 Bend Raspašoj.

 

SUBOTA, 1. JUN:

12.00 Početak rada ćevabdžinica i nastupi dječijih ansambala KUD „Sveti Sava“, RKUD „Pelagić“ i ANIP „Veselin Masleša“; 15.00 Muzička škola „Vlado Milošević“; 16.00 Komičar Miroslav Đorđević; 18.00 Gradski hor „Jazavac“; 19.00 Gradski tamburaški orkestar; 21.00 Nervozni poštar.

 

NEDJELJA, 2. JUN:

11.00 Početak rada ćevabdžinica; 17.00 Završetak „Ćevap festa“.

 

PROGRAM FESTIVALA CVIJEĆA:

 

PETAK, 31. MAJ:

10.00 do 17.30 Prodajna izložba cvijeća i izložba dječijih radova; 11.30 Muzičko-zabavni program; 14.00-15.00 Mala škola aranžiranja cvijeća

 

SUBOTA, 1. JUN:

10.00 do 17.30 Prodajna izložba cvijeća i izložba dječijih radova; 12.00-14.00 Mala škola aranžiranja cvijeća.

 

NEDJELJA, 2. JUN:

8.00 do 15.00 Prodajna izložba cvijeća

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *