Donacija Srbije od 9,3 miliona evra biće raspoređena opštinama u Srpskoj

Politika

Vlada Republike Srpske prihvatila je donaciju Vlade Srbije od 9,3 miliona evra koji će biti raspoređeni opštinama u Srpskoj. Ovo je danas saopštila ministarka finansija RS Zora Vidović koja je rekla da sada Ministarstvo finansija treba da potpiše ugovore sa opštinama koje će poslije toga raspsivati tendere za infrastrukturne projekte.

 

Vidovićeva je rekla i da je Vlada utvrdila izmjene i dopune Zakona o bankama po hitnom postupku na zahtjev samih bankara. Povećava se prag sa pet na 15 odsto bankama za plasiranje kredita povezanim pravnim licima od ukupnog kreditnog portfolia.

 

Vlada RS donijela je odluku o plasiranju 1,8 miliona KM u 46 škola u Republici Srpskoj. Ministarka prosvete Natalija Trivić rekla je da je ovo prvi put da se iz budžeta RS izdvajaju pare za škole. Ona je navela da će škole novcem uraditi sanaciju prioritetenih problema poput promjene krovova i mokrih čvorova.

 

Trivićeva je dodala da će škole ukupno dobiti oko 9,5 miliona KM zajedno sa donacijama Vlade Srbije i kabineta predsjednika Republike Srpske. Takođe, Vlada je utvrdila Nacrt zakona o trgovini kojim se uvode određene novine.

 

Ministarka trgovine Dragica Kovač rekla je da je predviđeno finansiranje iz budžeta proizvodnja i razvoj domaćih brendova, te da se reguliše online prodaja.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *