Trojica drumskih razbojnika ukrali sef od radnika brze pošte

Hronika

Banjalučka policija traga za trojicom drumskih razbojnika koji su na magistralnom putu Banjaluka – Mrkonjić Grad opljačkali radnike brze pošte “Euro ekspres”.

 

Sve se odigralo u utorak oko 23 časa u mjestu Dobrnja kod Banjaluke.

 

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su tri nepoznata razbojnika zaustavila vozilo vlasništvo preduzeća iz Banjaluke.

 

– Uz prijetnju oružjem, od radnika su ukrali sef iz vozila. O razbojništvu je obaviješten i dežurni tužilac OJT Banjaluka – pojasnili su u PU Banjaluka.

 

Juče se nije znalo ni koliko je tačno novca ukradeno iz vozila.

 

Izvor blizak istrazi pojasnio nam je da se razbojništvo dogodilo kada su se radnici brze pošte vraćali iz Mostara prema Banjaluci.

 

– Dolaskom na Manjaču, u blizini kasarne, put im je popriječilo vozilo tako da nisu mogli nastaviti kretanje. U jednom trenutku su iz tog vozila izašla trojica maskiranih i naoružanih muškaraca – rekao je izvor blizak istrazi.

 

On je pojasnio da su radnici ispričali da su razbojnici u njih uperili automatske puške i natjerali ih da izađu iz kamiona te da legnu na put, uz prijetnju da će pucati u njih.

 

– Dok su radnici ležali na putu, jedan od razbojnika je držao uperenu pušku u njih, a druga dvojica su iz unutrašnjosti ukrali sef sa novcem i zatim pobjegli u nepoznatom pravcu. Nakon što su razbojnici pobjegli, radnici “Euro Ekspresa” su pozvali policiju – istako je naš sagovornik.

 

Dodao je da do dolaska policiji, da su razbojnici pobjegli i da im nije bilo traga. Na lice mjesta stiglo nekoliko policijski vozila i veliki broj policajaca, koji su pregledali teren, ali bez uspjeha.
Oni još uvijek nisu uhapšeni.

 

– Pljačka se desila u blizini kasarne gdje bude vojska, ali i na dijelu puta gdje nema kuća. Upravo zbog toga nema svjedoka ovog razbojništva, sem radnika – kaže izvor iz istrage.

 

Prema dosadašnjim informacijama, sve izgleda kao veoma dobro isplanirano i profesionalno razbojništvo.

 

– Razbojnici su očito znali kada će se vozilo “Euro Ekspresa” vraćati prema Banjaluci, kao i da se u vozilu nalazi sef. Veoma brzo su uspjeli pobjeći i sakriti se, što takođe potvrđuje da su imali dobro razrađen plan pljačke – kaže naš sagovornik.

 

On dodaje da su očekivali da će posle razbojništva u blizini mjesta pljačke pronaći zapaljeno vozilo koje su koristili razbojnici, ali to se juče nije desilo.

 

Naš sagovornik pojašnjava da će inspektori provjeriti i mogućnost da je riječ o fingiranom razbojništvu, jer je takva praksa u ovakvim slučajevima.

 

Na području Manjače tokom proteklih godina dogodilo se još nekoliko sličnih razbojništava, ali ih je većina rasvjetljena.

 

Podrška nadležnim institucijama

 

Portparol „EuroEkspresa“ Sanja Vasilić je rekla da ne mogu komentarisati događaj, kako ne bi narušili tok istrage nadležnih organa.

 

-Nadležne institucije imaju našu punu podršku u rasvjetljavanju razbojništva i identifikovanju osumnjičenih. Veoma smo zahvalni što su naši radnici adekvatno reagovali, te nisu povrijeđeni. Zahvaljujemo se nadležnim institucijama koje su brzo i efikasno reagovale – istakla je Vasilićeva.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *