Bilčar osuđen na 14 godina zatvora

Hronika

Goran Bilčar (29) iz Laktaša osuđen je na 14 godina za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice kojem je 18. oktobra prošle godine zabio šrafciger u glavu kod banjalučkog parka “Kupusište”.

 

Presudu mu je danas u banjalučkom Okružnom sudu izrekla Snježana Kudrić.

 

Zbog učešća u tuči Banjalučanin Marko Mihajlović (27), Bilčarev prijatelj osuđen je na dvije godine dok su Dubičani Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21), Milovanovićevi prijatelji zbog učešća u tuči osuđeni na po 1,5 godinu.

Prema optužnici, do sukoba između Bilčara i Mihajilovića sa jedne i Milovanovića, Ðenadije i Borovčanina sa druge strane, došlo je 18. oktobra prošle godine u banjalučkom parku “Kupusište”.

 

Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću, ali ga je promašio, a zatim je iz prtljažnika vozila izvadio šrafciger i u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo.

 

Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, a potom u slepoočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, od čega je preminuo.

 

Milan Milovanović, otac nastradalog mladića, rekao je da je očekivao veću kaznu i najavio žalbu. I Miljkan Pucar, branilac Borovčanina takođe je najavio žalbu jer smatra da je kazna njegovom branjeniku prestroga. Izricanju presude nije prisustvovao Bilčarev branilac kao ni Đenadija i njegov branilac.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *