U Hrvatskoj 36 novozaraženih virusom korona

Region

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske saopštio je na redovnoj konferenciji za medije kako je u protekla 24 sata u Hrvatskoj 36 osoba zaraženo virusom korona, ali nema preminulih u istom period.

 

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je u Hrvatskoj u protekla 24 sata zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze virusom korona, što daje ukupnu brojku od 1.161 bolesnika.

 

“Preminulih nije bilo”, kazao je Beroš.

 

Na respiratoru je trenutno 15 bolesnika, 194 je hospitalizovanih osoba, 11 manje u odnosu na juče. Oporavljenih i otpuštenih iz Sistema zdravstva je 651, kod kuće 1.038, što je za 27 više nego juče, a ukupno je oporavljenih 1.689.

 

“Otok Brač ima 22 pozitivna. Na Hvaru je zasada jedan pozitivan, što znači da ova naša epidemija nije završila. Neka nam ovaj primjer bude lekcija. Opuštanja nema, moramo i dalje biti oprezni i čuvati fizičku distancu, pridržavati se higijenskih mjera”, poručio je Beroš.

 

Ukupan broj oboljelih u zadnja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji popeo se na 26, od čega je 22 na ostrvu Braču.

 

“Ova brojka od 36 je dokaz da se preko noći sve može promijeniti. Imali smo danima jednoznamenkaste brojke, danas imamo 36”, rekao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

 

U Zagrebu je epidemiološka situacija povoljna jer već dva dana zaredom nema novih osoba zaraženih virusom korona.

 

Ukupno je u Hrvatskoj do sada od virusa korona preminulo 86 osoba.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *