Privedeno 15 osoba nakon incidenta ispred Skupštine

Region

Policija je po nalogu nadležnih državnih organa privela 15 lica koja su učestvovala u incidentu ispred Skupštine Srbije, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

 

Stefanović je kao “čist fašizam” ocijenio fizički nasrtaj Boška Obradovića i dijela pristalica Saveza za Srbiju na Marijana Rističevića i druge narodne poslanike koji su pokušavali da uđu u Skupštinu.

 

“Fizičko obračunavanje sa ljudima i da ih uz to maltretirate, cepate, nasrćete na njih i pretite im batinanjem i svim drugim zato što misle drugačije od vas, nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji”, poručio je Stefanović.

 

On je naveo da će uhapšeni u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom, prenosi RTS.

 

Predsjednik “Dveri” Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke “blokirali” su stepenište na ulazu u zgradu Skupštinu Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradovića i ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, koji je dolazio na sjednicu, dok je poslanik Marijan Rističević iz gužve izašao bez sakoa.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *