Na gorivo za službene automobile potrošeno 19,3 miliona maraka

Politika

Od početka prošle godine institucije i javna preduzeća Bosne i Hercegovine potrošili su 19,3 miliona KM na gorivo sipano u službene automobile.

 

Podaci su ovo sa BIRN-ove baze službenih automobila, koja prati troškove nekoliko stotina institucija i javnih kompanija u BiH.

 

Nakon goriva, za koje se izdvaja najviše novca, institucije i javna preduzeća su na gume potrošile oko 197.000 KM, za najam vozila 269.000 KM, te za održavanje i servis 380.000 KM.

 

Za osiguranje, registraciju i tehnički pregled izdvojeno je 444.000 KM, za pranje automobila skoro 100.000 KM, te za putarine 15.000 KM.

 

Kako navode u BIRN-u 397.000 KM izdvojeno je za nabavku rezervnih dijelova, sitnog materijala, zakupa parkinga ili usluge šlep službe. Ovi troškovi, između ostalog, stavljeni su u kategoriju ostali.

 

Podsjećamo, BIRN BiH prikuplja podatke o troškovima za gorivo, gume, najam vozila, održavanje i servis, troškovima osiguranja, registracije i tehničkog pregleda te pranja i putarina, kao i svim drugim troškovima za službena vozila.

 

Birn

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *