Policija traga za ubicom, uključen i helikopter

Aktuelno

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS naoružani dugim cijevima pretražuju širi rejon Glamočana i Jablana u potrazi za ubicom Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića iz Pala.

 

Veći broj pripadnika SAJ traga za materijalnim dokazima. Prema nezvaničnim informacijama ubica je pobjegao makadamskim putem prema Jablanu. U potrazi učestvuje i helikopter.

 

Prema nezvaničnim informacijama,  ubice su sinoć oko 22:30 sati sačekale banjalučkog biznismena Slavišu Krunića pred ulazom na porodično imanje u mjestu Jablan kod Trna, a zatim u njegov automobil ispalile više rafala.

 

Izvor iz istrage otkriva da je sačekuša bila sa dvije različite strane. Napadači su čekali da auto u kojem su bili Krunić i mladić Žarko Pavlović uspori, a zatim su ispucali nekoliko rafala u Krunićevu Toyotu.

 

U razmjeni vatre ubijen je Krunićev radnik obezbjeđenja Pavlović s Pala i jedan od napadača, koji je prema nezvaničnim informacijama Željko Kovačević.

 

Slaviša Krunić je u obračunu zadobio teške povrede vitalnih organa i prebačen je u drugi automobil kojim su ga odvezli u UKC RS gdje je preminuo, piše Srpskainfo.

 

“Očigledno je da se radilo o unaprijed pripremljenoj likvidaciji Slaviše Krunića. Tačan broj napadača, kao i vrsta oružja iz kojeg su pucali, bit će poznata nakon uviđaja”, ispričao je izvor iz istrage.

 

Komšije u nevjerici i danas pričaju da se sinoć oko 22.30 časova čulo više rafalnih pucnjeva iz pravca porodičnog imanja ali niko kako kaže nije ni mogao pretpostaviti šta se dešavalo.

 

Na mjesto ubistva došli su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i direktor Policije RS Darko Ćulum.

 

Ranko Dobraš komšija ispričao je da je sinoć oko 22 časa obišao imanje Slaviše Krunića.

 

– Oko 22.30 časova čuo sam jedan duži rafal, a zatim se začuo jauk. Mislio sam da neko slavi ali sam nazvao momka koji je bio kod Slavišine kuće. Zvao sam ga tri puta ali mi se nije javljao. Četvrti put mi je samo rekao da ne pitam ništa – ispričao je za Srpskainfo Dobraš.

 

Dodaje da su u trenutku pucnjave u kući bili Slavišina žena sa troje djece i dadilja. Dobraš je naveo da u okolini nema čovjeka da je mrzio Krunića.

 

– Ima dosta mladih koje je zaposlio Slaviša i svi su ga cijenili i poštovali- rekao je Dobraš koji kod Krunića kako kaže radi pet godina.

 

Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BIH, upravo je stigao u Glamočane, sa još nekoliko osoba.

 

S njim u društvu došla je i supruga Đurđica, bivša supruga Slaviše Krunića, koji je sinoć ubijen.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *