Lukač podnio izvještaj poslanicima NS RS

Aktuelno

Narodna skupština RS nastavila je rad nakon što je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, narodne poslanike upoznao s dosadašnjim tokom istrage trostorukog ubistva koje se desilo preksinoć nadomak Banjaluke, ali i ubistvom policajca u Prijedoru.

 

Lukač informisao je Narodnu skupštinu Republike Srpske o aktivnostima policije, toku i rezultatima istraga o ubistvu policajca Slađenka Tubina, prilikom vršenja dužnosti u Gornjoj Resavskoj kod Prijedora, ubistvu iz zasjede banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanju vozača i pratioca Gorana Ilića u Glamočanima.

 

On je rekao da će MUP Republike Srpske iskoristiti sve svoje kapacitete i mogućnosti kako bi, u saradnji sa Tužilaštvom, u potpunosti rasvjetlio ova krivična djela.

 

Ministar je informisao poslanike o dosadašnjim rezultatima istraga, hapšenjima i podizanjem izvještaja o počinjenom krivičnom dijelu protiv direktnih izvršilaca ubistava.

 

Zatražio je podršku svih za rad policije na ovim teškim krivičnim djelima koja su potresla javnost u Republici Srpskoj.

 

Nakon što je Lukač podnio izvještaj niko se nije obratio medijima o ovom izvještaju.

 

Kako je ranije najavio Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS, nakon ove tačke dnevnog reda sjednica je otvorena za javnost i biće nastavljena redovnim tačkama dnevnog reda, a prva na redu će biti Nacrt zakona o javnom redu i miru RS.

 

“Tema o bezbjednosnoj situaciji u RS biće na prvoj tački dnevnog reda naredne redovne sjednice”, rekao je Čubrilović prije nego što je Lukač predstavio izvještaj.

 

Čubrilović je naglasio da je uprkos ovim događajima RS i dalje stabilniji dio BiH, te je dodao da održavanje tačaka o bezbjednosnoj situaciji u RS doprinosi javnosti rada policije i tužilaštava, a naglasio je i da se ovi problemi moraju rješavati sistemskim mjerama.

 

Kostadin Vasić, predsjednik Odbora za bezbjednost NS RS je rekao da ta stranka osuđuje pokušaje politizacije ovog ubistva, te je pohvalio policiju zato što je brzo uhvatila počinioce ovog ubistva.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *