Dodik “preskočio” rukovanje sa ambasadorkom Kormak (VIDEO)

Aktuelno

Dodik je izbjegao da se rukuje sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Morin Kormak tokom komemoracije žrtvama ustaških zločina u Donjoj Gradini.

Na obilježavanju 72. godišnjice proboja zatvorenika Jasenovca u Donjoj Gradini predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik “preskočio” je ambasadorku SAD u BiH Morin Kormak, prilikom rukovanja sa predstavnicima diplomatskog kora.

Dodik je pružio ruku svim prisutnima – osim ambasadorki Kormak, što su svojim kamerama zabilježile brojne novinarske ekipe.

-Ovdje sam danas da bi odala počast žrtvama. Političari govore za sebe, niti me brinu, niti želim komentarisati te gestove. Ovdje sam da odam počast žrtvama i svim građanima koji su propatili. Imala sam dobre i pozitivne sastanke i boravila u dobroj atmosferi u Republici Srpskoj, izjavila je ambasadorka SAD.

Komemoraciji u Donjoj Gradini prisustvovali su predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, najviši funkcioneri Republike Srpske, premijer Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka SAD u BiH, Morin Kormak, šef delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, nerezidentni izraelski ambasador za BiH Boaz Rodkin, šef misije OEBS-a Džonatan Mur i brojni drugi članovi diplomatskog kora u BiH.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *